Fényfesztivál az ÁRKÁD-ban is július 6-9-IG

2023.07.06 - 07.09.

A nyár legnagyobb és leglátogatottabb pécsi fesztiválján bevásárlóközpontunk újra részt vesz számos programmal és látványvilággal, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

FILTHY LUKER & PEDRO ESTRELLAS (UK): DESIGN A LEVEGŐBEN

Az alkotók játékos ötleteiket hatalmas méretű szobrokká alakítják, hogy ezáltal a világot egy fényesebb, vidámabb és szürreálisabb hellyé tegyék mindenki számára. Az ÁRKÁD épületét a művészek vidám szőrnyei és látványos tengeri lényei lepik el, melyek garantáltan mosolyt csalnak az érdeklődök arcára.

 

MORITZ WEHRMANN (DE): ALTER EGO (VERSION II)

A bevásárlóközpont kupolájában kipróbálhatod az egyszerre játékos és elgondolkodtató Alter Ego elnevezésű alkotást. A felfedezéshez egyszerre két emberre van szükség, akik egy speciális tükrökkel és villódzó fényekkel felszerelt, átlátszó paravánon keresztül figyelik magukat és egymást. Miközben magadat figyeled a tükörben, meglátod a párodat és megtörténik kettőtök arcképének összeolvadása, ami rendkívül izgalmas és érdekes érzetet kelt…

 

KOZA PETRA: ELVARÁZSOLT JÁTSZÓTÉR

A Fény Útjának egyik helyszíneként szerepel ismét az ÁRKÁD mellett található Czinderi Park játszótere is, melyet a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, az alkotó, Koza Petra ismét varázslatossá tesz a fesztivál idejére. Az alkotás speciális fény-szín-tér élményt nyújt a gyermekek számára UV-LEDEK alkalmazásával, valamint a különös éjszakai színek életre keltésével. Az érdeklődök olyan ingerekkel, interaktív élményekkel találkozhatnak a parkban sötétedést követően, amellyel a mindennapok során ritkán vagy egyáltalán nem érintkeznek.

 

INGYENES ÉJSZAKAI PARKOLÁS AZ ÁRKÁD-BAN

Az egyedülálló és híres pécsi fesztiválra, az ország számos részeiről érkeznek érdeklődök, hogy megtekinthessék és átélhessék a rendezvény adta élményeket. A rendezvény idejére az esti/éjszakai órákra ingyenessé tesszük a parkolást, hogy még több érdeklődőnek lehetőséget adhassunk a rengeteg látványosság megtekintésére.

Ingyenes parkolási időpontok:

  • július 06 – 07-ig (csütörtök-péntek) 21:00-07:00 óráig

  • július 08. (szombat) 21:00-08:00 óráig

  • július 09. (vasárnap) 19:00-07:00 óráig